Happy Boys & Girls

Voor veel homoseksuele mannen en lesbische vrouwen is uit de kast komen een moeilijk periode. Als je daarnaast ook een verstandelijk beperkt hebt, heeft deze tijd vaak extra obstakels. Verzorgers weten soms niet goed hoe hiermee om te gaan, of krijgen de tijd er niet voor. Dit is de reden dat COC Tilburg-Breda en omgeving een groep is gestart voor mensen met een verstandelijke beperking. Binnen deze groep kunnen mensen in contact komen met lotgenoten om gedachten en gevoelens rondom homoseksualiteit uit te wisselen.

Voor de deelname aan deze groep, houden we eerst een intakegesprek. In dit kennismakingsgesprek bespreken we wat de verwachtingen en wensen zijn en of wij hieraan kunnen beantwoorden. Ouders en/of verzorgers mogen natuurlijk meekomen naar deze kennismaking

Voor wie?
De groep bestaat uit zowel mannen als vrouwen van verschillende leeftijden, en is vooral bedoeld om het sociale netwerk te vergroten en ervaringen op te doen en uit te wisselen. Deze groep is niet bedoeld om een geliefde te ontmoeten, te daten of seksuele relaties aan te gaan.

Ouders en/of verzorgers zijn altijd van harte welkom, maar uiteraard wel graag van te voren een afspraak maken in verband met de privacy van de rest van de deelnemers.

Wie zijn we?
Het COC is een belangenbehartigingsorganisatie maar geen zorginstelling. De groep voor verstandelijk beperkten van COC Tilburg-Breda en omgeving draait op vrijwilligers. Mocht er belangrijke informatie zijn omtrent vervoer, afmelding, medicatiegebruik, gezondheid etc. geef deze dan tijdig door, zodat wij kunnen inschatten of we de juiste zorg kunnen bieden.

Wanneer en waar?
De groep komt minimaal eens in de maand samen met uitzondering van vakanties en
feestdagen. Het is fijn als je er altijd bij bent, maar het is niet verplicht om er altijd bij te zijn.
Meld je van te voren wel even af als je niet komt.
Lid worden van het COC is wenselijk, maar niet verplicht. Deelname aan de groep kost vanaf januari 2015, 15 euro per jaar. Hier tegenover staat dat er minimaal één keer per maand een bijeenkomst is. Naast deze kosten is het de bedoeling dat je zelf drinkgeld inlegt. COC Regio Tilburg-Breda en omgeving mag gebruik maken van een locatie in Breda van Stichting WIJ. Zij bieden ons deze mogelijkheid op voorwaarde dat wij onze eigen consumpties betalen.

Volg ons op social