Introductiegroepen

Het COC organiseert regelmatig introductiegroepen voor mensen die anderen willen leren kennen met dezelfde gevoelens, en die graag meer willen weten over homo- of biseksualiteit en alles wat daarmee te maken heeft. Als je je weg nog niet helemaal gevonden hebt “op het roze pad”, kan een introgroep iets voor je zijn.

De groep

We organiseren groepen voor jongeren tot 25 jaar en voor 25+ers. De groepen zijn gemengd, de grootte hangt af van het aantal aanmeldingen. We komen acht tot tien avonden bij elkaar. Soms houden de deelnemers achteraf nog contact met elkaar, bijvoorbeeld om uit te gaan.

Wat gaan we doen?

Na een kennismakingsavond gaan we aan de hand van vragen en stellingen over het onderwerp in gesprek. Vast onderdeel zijn de “coming-out” verhalen: hoe kwam je er achter, wat deed dat met je, wat heb je ermee gedaan?. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn verliefdheid/liefde/relaties en seksualiteit. Vaak draaien we een film of gaan we met de groep een keer stappen. Het programma ligt niet helemaal vast en wordt aangepast aan de wensen van de groep

 

Wat heb je zelf eraan?

Je leert gevoelsgenoten kennen en zult veel herkennen in wat de andere deelnemers vertellen. Een stukje zelfacceptatie. Je zult achteraf waarschijnlijk sterker in je schoenen staan en beter met je gevoelens om kunnen gaan. Ook krijg je wat “handvatten” aangereikt: hoe kan ik nu verder? Deelnemers uit eerdere groepen kijken vrijwel altijd positief terug.

Praktische informatie

De avonden zijn op donderdag bij COC Tilburg. Voor de introgroepen wordt een aparte ruimte gehuurd. Vooraf nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek met één van de begeleiders. De kosten voor de jongerengroepen zijn € 20,-, voor de 25+ groep € 25,-. Dat is dus voor 8 tot 10 avonden. Voor koffie of thee vragen we een vrijwillige bijdragen van 50 cent.
De groep start als we voldoende deelnemers hebben. Meestal is dat 2 keer per jaar.

 Aanmelden:

Als je nu denkt “dat lijkt me wel wat voor me”, dan kun je je aanmelden via info@coctilburgbreda.nl. Je kunt ook gewoon binnen lopen tijdens een inloopavond. Er is altijd een vrijwilliger die je wat meer kan vertellen en waarbij je kunt aanmelden.