Cocktail

Cocktail is een sociaal netwerk, ontwikkeld door COC, voor LHBTI (lesbische, homoseksuele, biseksuele, trangender en intersekse) asielzoekers, vluchtelingen en nieuwkomers. Cocktail brengt LHBTI+ asielzoekers in contact met elkaar en met Nederlandse LHBTI+ personen. Door het organiseren van sociale activiteiten doorbreekt het project het sociale isolement waarin veel LHBT+-asielzoekers zich bevinden als ze naar Nederland komen.

Cocktail is een landelijk project en is oorspronkelijk opgestart als maatjesproject. In Tilburg en Breda bleek er meer behoefte te zijn aan bijeenkomsten in groepsvorm. Daarom wordt Cocktail hier vooral ingevuld met een aantal inloopmomenten, waarbij bezoekers in een veilige omgeving samen kunnen komen.

Interesse om deel te nemen of om vrijwilliger te worden? Of heb je vragen? Neem dan contact op via cocktail@coctilburgbreda.nl.

Cocktail

Cocktail is a social network developed by COC for LGBTI (Lesbian, gay, bisexual, transgender and intersex) asylum seekers, refugees, and newcomers. By organising meetings and activities, Cocktail wants to create a social space where people can be themselves and feel accepted. 

In Tilburg and Breda, Cocktail mainly organises walk-in gatherings. If you want more information or you would like to come meet us at a gathering, you can send an email to cocktail@coctilburgbreda.nl so we can get in touch.

Ik ben Sacha Bogaers en ik ben sinds oktober 2020 coördinator van Cocktail. Ik was daar eerder al vrijwilliger, sinds september 2019. Daarvoor heb ik in Zweden gewoond en was ik betrokken bij een soortgelijk project. Toen ik weer in Tilburg kwam wonen, heb ik contact gezocht met het COC, en zo kwam ik bij Cocktail terecht. Ik vind Cocktail een erg belangrijk project, waarbij we een kwetsbare doelgroep een warme en veilige plaats bieden, waar iedereen zichzelf kan zijn. Maar het is ook gewoon heel gezellig!

Cocktail brengt lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en intersekse (LHBTI+) asielzoekers in contact met elkaar en met Nederlandse LHBTI+ personen.