De meeste mensen in ons land staan positief tegenover homoseksualiteit. Toch zijn er nog veel vooroordelen. Zo denken veel mensen dat je seksuele voorkeur een keuze is, en is “HOMO” één van de meest gebruikte scheldwoorden. In een gelovige omgeving is het vaak helemaal “not done” om tolerant tegenover dit onderwerp te staan. Dat de stereotypen in de media sterk worden uitvergroot, draagt daar ook niet aan bij. Daarom is voorlichting belangrijk. Om pesten en schelden te voorkomen, maar ook om jongeren inzicht te geven in hun eigen seksualiteit.

Voor wie?

Voor alle scholen die een prettige, veilige en tolerante sfeer belangrijk vinden. COC Tilburg Breda en omgeving heeft een aangepast programma voor verschillende leeftijdsgroepen en niveaus. In overleg met de school kan de les aangepast worden aan bijvoorbeeld een breder project.

Waar?

Bij u op school uiteraard. Onze regio bestaat uit de volgende gemeentes; Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Breda, Dongen, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Gilze en Rijen, Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Oosterhout, Tilburg, Waalwijk, Werkendam, Woudrichem en Zundert

 

Hoe ziet zo’n voorlichting eruit?

Indien mogelijk komen we met een mannelijke en een vrouwelijke voorlichter. We kijken eerst wat er leeft in de klas. Dat doen we middels een associatiespel. Aan de hand van vragen en stellingen worden leerlingen aan het denken gezet en wordt er kennis over gedragen. Eén van de voorlichters verteld zijn of haar persoonlijk verhaal. Leerlingen kunnen vragen stellen, gekke vragen bestaan niet. Ook proberen we leerlingen bewust te maken van hun eigen gedrag.

Zijn er kosten?

Omdat COC Tilburg Breda en omgeving weinig inkomsten heeft en wel kosten maakt, vragen we een vergoeding van € 25,- per voorlichtingsles.

Hoe kan ik een voorlichting aanvragen?

Door een mailtje te sturen naar voorlichting@coctilburgbreda.nl met uw verzoek. Omdat wij werken met vrijwilligers die ook een baan of studie hebben, is het wel van belang dat wij tijdig weten wanneer de voorlichting plaats moet vinden. Hoe flexibeler de school, des te groter de kans dat het lukt om het in te plannen. In verband met de voorbereiding willen we weten welke leermiddelen (whitebord, PC+beamer) aanwezig zijn.