Zie ik eruit als een homohater? Ik ben zelf homo!
Homofobie Een man met een Arabisch uiterlijk wordt vaak aangezien voor homohater, ondervindt Bo Hanna. Maar hij is zelf homo.

Ik ben jong en heb een Arabisch uiterlijk, nou ja Noord-Afrikaans, ik heb een Egyptische achtergrond. Dan gebeurt er bijvoorbeeld dit. Ik loop door Amsterdam en twee homo’s laten de handen los wanneer ik hen passeer. „Wij hebben altijd last van types die op jou lijken, dus wat zeur je?”, zegt een van hen als ik vraag waarom ze van me schrikken.

Maar ik ben zelf gay, zeg ik. Zijn vriend kijkt me gegeneerd aan, maar de ander snauwt: „Je ziet er helemaal niet gay uit. En jullie Marokkanen komen niet eens uit de kast.” Lichtelijk geïrriteerd vertel ik hem dat ik me openlijk voor lhbt-rechten inzet. Hij kijkt me bedenkelijk aan, en loopt zonder nog iets te zeggen een winkel binnen.

Lees het volledige artikel hier:
https://ift.tt/32pF9xm

Voor meer berichten klik hier.