Image may contain: stripes

Wat doen we?

Veel mensen die worstelen met hun genderidentiteit zijn zoekende. Via internet zijn er veel instanties waar je je aan kunt melden voor een traject. Maar vaak zijn mensen hier nog niet aan toe, weten ze zelf nog niet wat ze met zichzelf aanmoeten, of raken de weg kwijt in de grote aanbod van instanties. Daarnaast durven ze nog niet uit de kast te komen, of lopen ze aan tegen afkeuring of reacties vanuit hun omgeving.

Om deze redenen is COC Tilburg-Breda en omgeving een groep gestart voor mensen met vragen rondom hun genderidentiteit (transgenders, transseksuelen). Binnen deze groep kunnen mensen in contact komen met lotgenoten om gedachten en gevoelens uit te wisselen. Ook behandelen we in de groep allerlei vragen rondom genderidentiteit, de trajecten die je kunt doorlopen, en alle veranderingen die je hier binnen ondergaat.

In de groep merk je dat je niet de enige bent, je bent vrij om te zijn wie je bent!

Voor de deelname aan deze groep, houden we eerst een intakegesprek. In dit kennismakingsgesprek bespreken we wat jouw verwachtingen en wensen zijn en of wij hieraan kunnen beantwoorden. Mocht er tijdens het intakegesprek duidelijk worden dat je nog niet toe bent aan deelname in een groep, dan kun je er ook voor kiezen om eerst individuele gesprekken aan te vragen.

Voor wie?

De groep bestaat uit zowel mannen als vrouwen van verschillende leeftijden en is vooral bedoeld om ervaringen op te doen en uit te wisselen en eventueel het sociale netwerk te vergroten.

We zijn er niet alleen voor jou, maar ook voor de dierbaren om je heen. Familie en belangrijke anderen zijn dus altijd van harte welkom, maar uiteraard wel graag van te voren een afspraak maken in verband met de privacy van de rest van de deelnemers.

trans01Wie zijn we?

Het COC is een belangenbehartigingsorganisatie maar geen zorginstelling. De transgendergroep van COC Tilburg-Breda en omgeving draait op vrijwilligers. We proberen alle vragen rondom genderidentiteit te beantwoorden, mocht dit niet lukken met de kennis en ervaring binnen de groep, dan kunnen we samen altijd zoeken naar een professionele instantie of hulpverlener. We bieden je ook persoonlijk begeleiding aan om eventueel samen stappen te ondernemen.

Wanneer en waar?

De groep komt eens in de maand een avond samen met uitzondering van vakanties en feestdagen. Het is fijn als je er altijd bij bent, maar het is niet verplicht om er altijd bij te zijn. Meld je van te voren wel even af als je niet komt. Lid worden van het COC is wenselijk, maar niet verplicht. Deelname aan de groep kost vanaf januari 2015, 15 euro per jaar. Hier tegenover staat dat er minimaal één keer per maand een bijeenkomst is. COC Tilburg-Breda en omgeving mag gebruik maken van een locatie in Breda van Stichting WIJ. Zij bieden ons deze mogelijkheid op voorwaarde dat ieder zijn eigen consumpties betaalt.

Deelnemen?

Wil je deelnemen aan deze groep? Neem dan contact op met COC Tilburg-Breda en omgeving en mail naar info@coctilburgbreda.nl , dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op en bespreken we de verdere details zoals data en locatie.

Emma Laurijssens van Engelenhoven – Voorzitter T-Nederland
Eva Laurijssens van Engelenhoven – Secretaris T-Nederland

mail: info@coctilburgbreda.nl

Facebook: bf.com/tnederland
Forum: t-nederland.nl/forum