Afgelopen maandag was dag 1 van mijn zwaarste training tot nu toe. Beetje slopend, maar de sfeer was opvallend collegiaal. Als niet BIG-mens werd ik in ieder opzicht serieus genomen. Bij de onvermijdelijke rollenspellen heb ik de rol gespeeld van een bestaand persoon (niet uit onze afdeling) en dat kwam behoorlijk binnen bij de overigen. Ook ik werd nogal onder vuur genomen en ik was blij dat Emma me naar huis reed.

In onze afdeling begint het besef toe te nemen dat we suïcidepreventie niet simpelweg over kunnen laten aan wat we aanduiden als ‘de professionals’. Maandag noemde Prof. Kerkhof nog enkele initiatieven, verspreid over het land. Het onderwerp leeft nogal breed, zo blijkt.

Zoals sommigen weten zijn Paul van Hoek en ik voornemens een training op te zetten die specifiek gericht is op LHBTI. Sterke overeenkomsten met de Poortwachterstraining (eigenlijk een matrix voor alle trainingen op dit gebied), maar specifiek voor de verschillen tussen LHBTI en de algemene populatie want geloof me, die zijn er. Of je dat nu leuk vindt of niet.

Daarom heb ik zojuist een oproep geplaatst op de Federatiemuur van de Workplace van COC NL. Als je daar toegang toe hebt is het makkelijk te vinden. De tekst is voor het gemak ook na te lezen op https://ift.tt/3awmdOZ

Voor meer berichten klik hier.