Wat moet je met je leven als je als Nederlands-Marokkaanse man uit de kast bent gekomen? Dat is de vraag die Fahd Larzhaoui zich stelt in zijn solovoorstelling ‘Shirt out Fahd’. 
Zelden heb ik een voorstelling gezien die zó indringend fundamentele levensvragen aan de orde stelt. Fahd neemt je mee in zijn zoektocht naar de zin van het leven op een manier die zijn persoonlijke verhaal verre overstijgt. Met een uitzonderlijke combinatie van kracht en kwetsbaarheid gaat hij in op belangrijke dilemma’s: hoe ga je om met je afkomst als je familie je verstoot; hoe geef je vorm aan je identiteit in de leegte van het bestaan? Larzhaoui maakt de verwarring, de pijn en de woede die dat met zich meebrengt tastbaar, zonder dat het uitzichtloos wordt. Rauw en poëtisch, verstild en energiek. 
Alles klopt aan deze voorstelling: het intense spel, de regie, het effectieve decor en de prachtige tekst van Don Duyns. 
Geen enkele reden om niet te gaan kijken: in de komende maanden te zien in veel theaters in het hele land. Kijk voor de speellijst o.a. op https://hzt.nl/speelt/shirt-uit-fahd.
-Luc Brants.

Spel: Fahd Larhzaoui
Tekst: Don Duyns
Regie: Bram Jansen
Artistiek advies: Piet Menu 
Decor: Robin Vogel